Cautare

781 de rezultate pentru "vointa caraula" (3.12 secunde)
Timp de 17 ani, guvernantii au considerat RA-APPS o "vaca de muls, motiv pentru care nu a existat o vointa reala de a modifica unele prevederi care le confereau puteri discretionare asupra unui patrimoniu de stat cu o valoare de peste un miliard de euro", a declarat senatorul Marinescu.
"Din punct de vedere juridic, lucrurile sunt clare, singurul element de noutate este legat de declaratiile halucinante ale lui Traian Basescu, prin care a recunoscut ca a deturnat vointa electoratului roman.
"Am discutat despre tensiunile din ultima perioada si am constatat vointa de a depasi aceste probleme. Exista multe temeri reciproce, insa avem elemente comune, precum programul de guvernare", a spus Antonescu.
249/2006, ca cei patru consilieri locali, fosti membri ai PSD, (formatiune politica pe listele careia au candidat in 2004), au incalcat "vointa electoratului si prevederile legale adoptate cu scopul de a stopa migratia politica", in momentul in care au decis sa devina independenti.
Aceasta vointa de a redeveni o superputere, precum fosta Uniune Sovietica, "ilustreaza un complex de inferioritate" al unei Rusii care isi cauta locul, insa aceasta retorica isi propune sa placa alegatorilor nostalgici ai unei maretii pierdute, afirma Aleksei Malasenko de la Centrul Carnegie din Moscova.
S-a reusit o ocazie mai rara ca toate partidele au fost de acord sa avem un document politic general care sa exprime vointa partidelor politice si, indiferent de ce se va intampla in politica, unele repere vor fi respectate de cei care se vor afla la guvernare", a afirmat vicepresedintele UDMR.
De asemenea, el a apreciat ca, in conditiile in care "transpare foarte clar ca aceasta este vointa romanilor", nu s-ar plati prea mult pentru un referendum, si comasarea acestuia cu alegerile pentru PE nu ar duce la costuri mult mai mici.
De asemenea, ei au subliniat ca FIDESZ sprijina vointa de autonomie a ¥inutului Secuiesc, dar ca raspunsul la aceasta problema trebuie dat de politica interna, de Constitutia Romaniei.
El a spus, la un post de televiziune, ca premierul Calin Popescu Tariceanu si PNL au dovedit "cea mai ferma vointa de a face reforma in justitie.
- sau adoptarea prin propria-i vointa a ordonantei prin care au fost amanate alegerile, fara avizul ministrilor justitiei si administratiei si internelor.
Articolul 11 precizeaza ca presedintele Romaniei, dupa consultarea Parlamentului, prin mesaj, poate cere poporului sa-si exercite vointa prin referendum cu privire la o anumita problema de interes national.
2) a deturnat vointa electoratului, prin aceea ca a desemnat un candidat la functia de prim-ministru fara a tine cont de rezultatul alegerilor incalcand prevederile articolului 3, alineatul 1;
a deturnat vointa electoratului; interventie brutala in activitatea Parlamentului; a generat instabilitate politica; a adus grave prejudicii institutiilor statului; a participat la sedintele de guvern cand nu erau probleme care tin de competenta presedintelui;
Ar trebui vointa politica pentru a face acest pas.(...) Restructurarea Guvernului este obligatorie, dar din pacate miza economica este mai importanta decat miza politica", a spus Stefanescu, aratand ca ministrii PD nu vor iesi de la guvernare din cauza intereselor economice pe care le au.
Nici presedintele Traian Basescu nu a fost incantat de decizia premierului Tariceanu, seful statului sustinand ca noua formula guvernamentala nu mai reprezinta vointa electoratului, asa cum a fost ea exprimata la alegerile din 2004.
"Ei si-au indeplinit misiunea in mod activ, anchetand si condamnand parlamentari, ministri si chiar un fost premier, in cadrul incercarilor Romaniei de a dovedi unei Comisii Europene sceptice ca are vointa politica de a asana sistemul judiciar", adauga "International Herald Tribune", subliniind ca, prin aceasta, oamenii ministrului "si-au facut prieteni la Bruxelles si dusmani acasa".
In plus nu este normal ca Tariceanu sa insele vointa electoratului si sa scoata de la guvernare partidul care inregistreaza in sondaje cel mai bun scor.
Dupa cum era de asteptat, cei mai fericiti sunt liberalii, care cred ca li s-a oferit in sfarsit posibilitatea de a guverna eficient. "Votul din Parlament a demonstrat vointa clasei politice de a se instaura linistea politica.
"Acesta nu este neaparat un rau, dar Parlamentul nesocoteste inca o data vointa poporului. Pe aceasta tema ar trebui facut de fapt un referendum", a subliniat Marius Pricopie.
Rasmussen le-a cerut liderilor europeni sa accepte vointa Parlamentului Romaniei si, prin intermediul PPE, sa recomande presedintelui Basescu sa demisioneze.
google-analytics.com